Sjømannsprest Øyvind AadlandØst-Afrika

Ambulerende sjømannsprest møter nordmenn i Øst-Afrika.

Sjømannsprest Øyvind Aadland

Sjømannskirken ønsker å oppsøke nordmenn der de er. Som ambulerende sjømannsprest er min oppgave å møte mennesker der de jobber, bor eller oppholder seg. Når jeg kommer på besøk vil jeg i samarbeid med dem som ønsker, legge til rette for gudstjeneste, familiesamling eller foredrag. Er det aktuelt kan jeg bistå ved dåp, konfirmasjon, forbønn for borgerlig inngått ekteskap, minnemarkering, og begravelse.

Som ambulerende sjømannsprest har jeg fokus på den fortrolige samtalen, hvordan pendling og utstasjonering virker inn på individ, par og familien, etiske utfordringer, beredskap og krisehåndtering.

Jeg tenker at ingen hendelse er for liten og ingen hendelse for stor til å ta kontakt. I fellesskap finner vi ut hva jeg som ambulerende sjømannsprest kan bidra med.

Reiserute

Kenya 23.-28. november

• Søndag 27. november - Adventsgudstjeneste i Nairobi.

Malawi 29.november- 2. desember

• Torsdag 1. desember - førjulssamling i ambassadørens residens.

Tanzania  3.-6. desember

• Søndag 4. desember - Skandinavisk gudstjeneste i Dar es Selaam.

Etiopia 7.-12. desember

• Søndag 11. desember - Skandinavisk gudstjeneste i Addis Ababa.

Områder

Etiopia, Kenya, Tanzania, Malawi, Egypt, Uganda, Sri Lanka, Bangladesh, Sudan, Sør-Sudan, Somalia, Maldivene, Rwanda.