Norsk julebasar jorden rundt

Nesten alle sjømannskirker har en egen julebasar. Velkommen!

Julebasar!  Vakkert strikk og håndarbeid er noe av det et julemarked kan by på. Her fra julemarkedet ved Sjømannskirken i Hamburg 2015.

I sjømannskirker over hele verden er det for tiden hektisk aktivitet for å få på plass de siste detaljene før årets basar.

Viktig inntektskilde
Fra midten av november og til første del av desember er høysesong for basarer på sjømannskirkene ute i verden. Hjemme i Norge er det også basaraktivitet for tiden. Fortsatt skaper foreninger og lag glede og engasjement for Sjømannskirken, og steller i stand basarer til inntekt for arbeidet vi driver verden rundt.

Frivillig engasjement
Flere hundre ildsjeler har i månedsvis vist et fantastisk engasjement for å forberede årets basar. Flittige hender har laget typiske norske håndarbeid og basarene fungerer flere steder som en brobygger mellom lokal og norsk kultur.

Informasjon om de ulike julebasarene finner du på hver kirke sin egen side, men er er noen eksempler. Stikk innom for en trivelig dag med god mat, fine ting, kjekke aktiviteter og mye hjertevarme!

Den første julebasaren, også kalt høstbasar, finner sted ved Sjømannskirken i Alanya 9. november.

10.-13. november
kan du besøke Sjømannskirken i Rotterdam sitt tradisjonsrike julemarked. Inntektene fra julemarkedet går til vedlikehold av det vakre fredede kirkebygget og de mange aktivitetene som foregår i Nederland.

Ved Sjømannskirken i Houstonbugner det av norske julevarer, nisser, lusekofter, raggsokker, pinnekjøtt og ribber. Julemarkedet går av stabelen 11.-13. november.

Ved Sjømannskirken i New York arrangeres julemarkedet 17. til 19. november. Barna kan glede seg til egne barneaktiviteter! I Washington DC blir det også julemarked. Datoene er 11. og 12. november.

Ved Sjømannskirken i Singapore er det duket for en innholdsrik julebasar 12. og 13. november. Her blir det til og med tandem-skistafett Norge vs. Sverige! 12. november er det også julebasar i Antwerpen.

Ved Sjømannskirken i Hamburg blir julebasaren arrangert over to bolker, først fra 11. til 13. november, og deretter fra 18.-20. november

Sjømannskirken på Gran Canaria har sin julebasar 15.-17. november.I tillegg til tradisjonell basar blir det også opplegg for barna.

18. og 19. november er det duket for julebasar ved Sjømannskirken i Torrevieja, Sjømannskirken i San Franciscoog ved Sjømannskirken på Lanzarote

Sjømannskirken i San Pedro/Los Angeles
inviterer til julebasar 18. til 20. november. Her blir det også barnas juleverksted.

Ved Sjømannskirken i London varer julebasaren fra 17.-20. november.

Ved Sjømannskirken i Paris er det duket for julebasar 19. og 20.- novemberHer får du kjøpt gravet og røkt norsk laks av beste kvalitet, juledekorasjoner, strikkede gensere, ullpledd, matvarer, hjemmebakte julekaker, stearinlys og mye mer.

Fra 25. til 27. november arrangerer Sjømannskirken i København sin årlige julebasar. Den 26. november ønsker Sjømannskirken på Tenerife velkommen til julebasar sammen med Svenska Kyrkans julebasar. Her blir det lynlotteri og lotteri, samt salg av hjertevarmesmykker, hjemmebakte julekaker og julestjerner.

Også ved Sjømannskirken i Dubai blir det julebasar. De ønsker velkommen til kirken 25. og 26. november. Her blir det selvsagt servert gløgg slik at alle kommer i julestemning!

Også i desember blir det noen julebasarer. 3. desember har Sjømannskirken i Aberdeen sitt julemarked og 11. desember blir det arrangert julebasar ved Sjømannskirken i Okpo. Velkommen!

Stemning!  Sjømannskirken i Houston arrangerer julemarked 11.-13. november.