Konfirmasjon

Bli konfirmant i Sjømannskirken

Tid for undring og nye opplevelser

Konfirmasjon i kirken handler om å utforske kristen tro og livets store spørsmål. Du er velkommen til konfirmasjon i kirken uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig.

I konfirmasjonstiden får du lære mer om Gud og deg selv. Vi snakker om livet – på godt og vondt. Samtidig får du mange nye opplevelser. Bli med på en spennende reise frem til den høytidelige konfirmasjonsdagen, Palmesøndag!

Må jeg være døpt?

Alle som ønsker det kan delta i konfirmasjonsundervisningen, men den som vil konfirmeres må være døpt. Det er ofte flere konfirmanter som døpes i løpet av konfirmasjonstiden. Tid og sted for dåpen avtales med familien.

Undervisningen

Annenhver torsdagi Sjømannskirken i Albir (kart) kl. 18.00-20.00 fra september til mars.
Andre dager: I tillegg vil konfirmantene delta på gudstjenester og enkelte andre arrangement. Fullstendig program vil bli delt ut til alle påmeldte i september.

Foreldreinvolvering

Vi har to foreldremøter gjennom året. Foreldrene bidrar med mat til konfirmantundervisningen på torsdager. Vi kan også ha behov for foreldrefrivillighet ved overnatting og annet.

Overnattingsturer

Det er to obligatoriske overnattingsturer i løpet av konfirmanttiden: En i Minnekirken (kart) i september og en Londontur i mars. Dersom det er problematisk for deg å delta på slike turer, ber vi deg kontakte oss i forbindelse med innskrivingen.

Tilrettelegging

Alle har rett til en god konfirmasjonstid. Dersom du har behov for tilrettelegging, tar du og familien din kontakt med kirken.

Viktige datoer
  • 29. august: Informasjonsmøte for foreldre og konfirmanter kl. 18:00
  • 30. august: frist for påmelding og betaling.
  • 12. september: Første undervisning 18:00-20:00
  • 14.-15. september: Overnatting for konfirmantene i Minnekirken
  • 15. september: Presentasjon av konfirmantene i Minnekirken
  • 16. november: Konfirmantene bidrar på julemarkedet
  • Langhelg i mars: Londontur
  • 5. april: Konfirmasjon (Palmesøndag)
Påmelding & betaling

• 30.august: Frist for påmelding og betaling.
Konfirmantopplegget koster 450 euro som blant annet inkluderer turen til London. Betalingen skal være gjort sammen med påmeldingen.
Der det ikke lar seg gjøre å betale samtidig med påmeldingen, kan det søkes om utsatt eller redusert betaling.

Det må også leveres kopi av pass og kopi av dåpsattest. (Du kan laste opp disse dokumentene direkte i påmeldingskjemaet.)

Trykk her for påmeldingskjema og betaling (m/kort)

Trykk her for påmeldingskjema med søknad om utsatt eller redusert betaling

Konfirmantundervisningen vil bli ledet av barne- og ungdomsarbeider Trine Øvrebø Lohne, sjømannsprest Gjerulf Kristoffer Noddeland og Kendra Hoover Noddeland.

Lurer du på noe? Ta kontakt med Trine på telefon (+34) 629 29 40 08 eller på epost tol@sjomannskirken.no

Trine Øvrebø Lohne

Barne- og ungdomsarbeiderMobile +4793843458