Konfirmasjon

Bli konfirmant i Sjømannskirken.

Tid for undring og nye opplevelser

Konfirmasjon i kirken handler om å utforske kristen tro og livets store spørsmål. Du er velkommen til konfirmasjon i kirken uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig.

I konfirmasjonstiden får du lære mer om Gud og deg selv. Vi snakker om livet – på godt og vondt. Samtidig får du mange nye opplevelser. Bli med på en spennende reise frem til den høytidelige konfirmasjonsdagen, Palmesøndag!

Må jeg være døpt?

Alle som ønsker det kan delta i konfirmasjonsundervisningen, men den som vil konfirmeres må være døpt. Det er ofte flere konfirmanter som døpes i løpet av konfirmasjonstiden. Tid og sted for dåpen avtales med familien.

Undervisningen

Annenhver torsdag på Kirkesenteret i Albir kl. 18.00-20.00 fra september til mars.
Andre dager: I tillegg vil konfirmantene delta på gudstjenester og enkelte andre arrangement. Fullstendig program vil bli delt ut til alle påmeldte i september.

Foreldreinvolvering

Vi har to foreldremøter gjennom året. Foreldrene bidrar med mat til konfirmantundervisningen på torsdager. Vi kan også ha behov for foreldrefrivillighet ved overnatting og annet.

Overnattingsturer

Det er to obligatoriske overnattingsturer i løpet av konfirmanttiden: En i Minnekirken i september og en Londontur i mars. Dersom det er problematisk for deg å delta på slike turer, ber vi deg kontakte oss i forbindelse med innskrivingen.

Tilrettelegging

Alle har rett til en god konfirmasjonstid. Dersom du har behov for tilrettelegging, tar du og familien din kontakt med kirken.

• 29.august: Frist for påmelding og betaling.

Det må også leveres kopi av pass og kopi av dåpsattest

Betaling

Konfirmantopplegget koster 450 euro som blant annet inkluderer turen til London. Betalingen skal være gjort sammen med påmeldingen, innen 29. august.
Der det ikke lar seg gjøre å betale samtidig med påmeldingen, kan betaling også foretas til

Norsk konto i Pluss Sparebank: 3000 17 58132
Spansk konto i Sabadell ES74 0081 0673 14 0001362242

PS! Merk innbetaling med KONF og konfirmantens fulle navn.

Dersom familien har økonomiske utfordringer som gjør det vanskelig å betale avgiften, kan man kontakte kirken og søke om redusert egenandel.

Viktige datoer
  • 29. august: Informasjonsmøte for foreldre og konfirmanter kl. 18:00
  • 12. september: Første undervisning 18:00-20:00
  • 14.-15. september: Overnatting for konfirmantene i Minnekirken
  • 15. september: Presentasjon av konfirmantene i Minnekirken
  • 16. november: Konfirmantene bidrar på julemarkedet
  • Langhelg i mars: Londontur
  • 5. april: Konfirmasjon (Palmesøndag)

Konfirmantundervisningen vil bli ledet av barne- og ungdomsarbeider Trine Øvrebø Lohne, sjømannsprest Gjerulf Kristoffer Noddeland og Kendra Hoover Noddeland.

Lurer du på noe? Ta kontakt med Trine på telefon (+34) 629 29 40 08 eller på epost tol@sjomannskirken.no

Trine Øvrebø Lohne

KonsulentMobile +4793843458