Frivillighet

Bli med som frivillig medarbeider i Sjømannskirkens arbeid i Berlin!

Sjømannskirken i Berlin drives i stor grad ved hjelp av frivillige, som gir av både sin tid og sine ferdigheter. Du er hjertelig velkommen til å være med, enten du er godt kjent eller helt ny i Sjømannskirken i Berlin.

Se/skriv deg opp på listen her

Hva kan jeg bidra med?

Gudstjenestevert: Dette er for deg som vil bidra med det praktiske rundt en gudstjeneste. Sammen med en annen frivillig vil du få ansvaret for å ordne kirkesalen ved å legge ut salmebøker, pynte og sette ut stoler. Dere er gudstjenestens ansikt og ønsker folk velkommen i det de ankommer kirka. Under selve gudstjenesten kan du også bidra som tekstleser eller medliturg. Etter gudstjenesten teller du kollekt sammen med en av de ansatte og er med og rydder kirkesalen. Gudstjenesteverten har også et særlig ansvar for å se og snakke med nye under kirkekaffen. 

Kjøkkenvert: Trives du bedre med matlaging og kaffe? Da er du perfekt som kjøkkenvert! Sammen med en annen frivillig har du ansvaret for å lage til kirkekaffen. Det innebærer at du dekker på kaférommet, gjør klar kaffe og te, og har med noe å knaske på. Det kan være hjemmebakt kake elle bakst, et fruktfat, eller en pakke kjeks. Det velger du helt selv. Når kirkekaffen går mot slutten har du også ansvar for oppvask og rydding. Ved enkelte kirkekaffer er det større måltider, da vil staben stå for maten. Her blir altså matbyrden litt mindre, men oppvasken litt større. 

Middag for alle: Dette er et av våre morsomste (og mest hektiske) arrangement! Her serveres norsk tradisjonsmat med noe attåt (et foredrag, konsert, quiz, etc.). På disse arrangementene kommer det tidvis mange mennesker, og oppvasken hoper seg opp! Sammen med en annen frivillig har du en dedikert kjøkkentjeneste disse kveldene. Du har ansvar for å servere mat, ta oppvasken fortløpende gjennom kvelden (dog med en del pauser mens maskinen kjører), rydde og eventuelt hjelpe med forberedelse av dessert. Selvfølgelig får du middagen gratis som takk for hjelpen. Denne hjelpen er helt uvurderlig, og en enorm ressurs for en stab som ellers ville ha jobbet til langt på natt! 

Hva sier jeg ja til?

Ved å melde deg til frivillighetslisten sier du ja til opptil to tjenester i semesteret (Middag for alle kun én gang i semesteret). Vi forsøker å legge opp til at to og to jobber sammen - så det er både moro og sosialt! Klikk deg inn på listen her og skriv deg opp på ønskede datoer. Husk også melde deg via skjemaet nedenfor, slik at vi har din kontaktinformasjon. 

En fullstendig oversikt over oppgaver finner du her

Oppgaver, kirkevert 

Oppgaver, kjøkkenvert (gudstjeneste)

Oppgaver, kjøkkenvert (Middag for alle)

Din kontaktinformasjon

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info