Velkommen til bryllup!

Legg bryllupsreisen til Paris eller Frankrike

Sjømannskirken holder til en 1/2 times tid nord-vest for Paris sentrum. Vi har en flott, hvit villa, med stor hage og et trivelig og intimt kapell. Her kan dere arrangere en storslagen seremoni med familie og venner, eller en mer intim og fredfull markering med en engere krets - eller rett og slett i tosomhet. Ønsker du bryllup andre steder i Frankrike, skal vi prøve å få det til også.
Sjømannskirken i Paris har ikke juridisk vigselsrett. Ingen kirker i Frankrike har det. Dere må derfor vie dere borgerlig på et rådhus i Norge eller ved ambassaden i Paris før vi kan avholde en seremoni med løfteavleggelse, forbønn og velsignelse på sjømannskirken. 

 

1. RESERVER DATO OG TIDSPUNKT FOR VIELSEN

Aller først må dere ta kontakt med sjømannsprest Henning Vik for å finne et tidspunkt for bryllupsseremonien. Vi har vanligvis bryllup på sjømannskirken fredager, men torsdager er også mulig, i etterkant av en borgerlig seremoni på ambassaden. For vielser andre steder i Paris enn ved sjømannskirken, eller andre steder i Frankrike, ta kontakt for å avtale dag og tidspunkt. 

I juli og august holder vi vanligvis stengt (antakelig også de to siste ukene av juni i 2024).

Send en mail til sjømannspresten her hvi@sjomannskirken.no, så får dere svar pr. e-post når tidspunktet er avklart. Så avtaler vi nærmere om detaljene.


Send inn forespørsel om tidspunkt her


2. KONTAKTSKJEMA OG BETALING FOR VIELSEN

Når fast avtale om tidspunkt og sted for vielse er gjort, bekreftes avtalen med betaling for vielsen på sjømannskirken, i sjømannskirkens hage eller andre steder i Paris eller i Frankrike. Følg lenken under for å gjennomføre betaling og for å sende inn all nødvendig kontaktinformasjon. Her kan dere også bestille pianist og fotograf knyttet til bryllupene på sjømannskirken. 

Send inn kontaktskjema og betal for vielsen her


3. MUSIKK TIL VIELSEN

Mange vil oppleve at det å få med seg en musiker i bryllupsseremonien vil gjøre seremonien enda et hakk mer høytidelig og sterk. Men det er også anledning til avspille digital musikk i seremonien. Gå inn på lenken nedenfor for å finne forslag til bryllupsmarsjer og salmer til bryllupsseremonien. Send oss gjerne forslag til inngangsmusikk, et par salmer og utgangsmusikk til vielsen, så vil sjømannspresten gi en respons på om ønskene lar seg gjennomføre når det skal utbeides et enkelt programark, i god tid før seremonien. 

Velg  musikk  her


4. VIGSELSSAMTALE

Før selve seremonien inviterer sjømannspresten til en hyggelig samtale med brudeparet. Her vil brudeparet og presten bli bedre kjent med hverandre og gå gjennom alt det praktiske knyttet til handlingen og innholdet i seremonien. Tidspunktet for samtalen avtales i forkant på telefon/e-post, mens selve samtalen gjennomføres på Teams/telefon noen dager før seremonien. 

Sjømannsprest Henning Vik
E-post: Parisvielse@sjomannskirken.no
Mob. +33663168309

 

 

 

 


Når kan du gifte deg?

Vi gjennomfører bryllupsseremonier på sjømannskirken torsdager eller fredager hele året bortsett fra i juli eller august. Seremonier kan også gjennomføres andre steder i Paris eller Frankrike. 


Priser for seremoni m.m.

Sjømannskirken er en frivillig organisasjon. Driften av Sjømannskirken i Paris finansieres lokalt ved gaver og inntekter fra lokale arrangementer, vielser, basar etc.

Vielse på Sjømannskirken
NOK 6500

Vielse utendørs i Sjømannskirkens hage
(Inkl. pynting og rigging)
Få gjester NOK 8 500

Mange gjester: NOK 10 000

Vielse i Parisområdet  
(For ekstra reisetid og transport. Brudeparet ordner med sted)
NOK 10 000

Vielse andre steder i Frankrike
(For ekstra reisetid, transport og kost. Brudeparet ordner med sted)
Minimum NOK 13 000 (her kan det påløpe ekstra utgifter).

AVBESTILLING innen 30 dager før bryllupet: All forhåndsbetaling unntatt NOK 2000 refunderes. Ved avbestilling etter den tid, refunderes ikke betalingen.


Tilleggstjenester

                  Pianist                Bruk av sjømannskirkens faste pianist koster minimum kr. 2000 (tillegg for musikk som krever ekstra innøvelse).

   Sjømannskirkens fotograf   Vi tilbyr et fotopakke som inneholder 10 motiv til kr.5000  

     Servering etter vielsen      Etter vielsen er det mulig å bestille servering av enkel mat og drikke

 


Vigselsseremoni

Det er den samme seremonien som brukes i kirken i Norge. En vielse varer normalt 20-35 minutter alt ettersom hvor mye man ønsker av sang/musikk eller andre innslag.

Mer om vigselsseremonien


Servering etter vielsen?

For bryllup på sjømannskirken eller i sjømannskirkens hage, kan dere bestille enkel servering med forfriskninger, kanapéer og/eller kaffe og vafler.
Ved bryllup annet sted enn i Sjømannskirken må brudeparet selv leie lokaler og sørge for servering.

Mer om servering


 

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info