Student og ung i Paris

>

Det finnes mange studenter, au pairer og unge i Paris og rundt omkring i Frankrike. I sjømannskirken har vi også et tilbud til disse. Vi arrangerer studentmiddag en gang i semesteret, er godkjent lokale for å ta eksamen og er tilgjengelige for både tips om Paris og en samtale om livet skulle by på utfordringer.

Studentmiddag og vaffelprat
En gang i semesteret serveres middag til studenter. Det er uformelt med god stemning, quiz og mulighet til å treffe gamle kjente og bli kjent med nye. Noen ganger samarbeider vi om arrangementer med ANSA Paris. Finn oss på Facebook for aktuelle arrangementer.

Noen ganger i semesteret arrangerer vi også "Vaffelprat" på Norges hus, Maison de Norvège. Da kan du komme innom for vafler, kaffe og en prat!

Godkjent eksamenslokale

Litt for langt, dyrt eller travelt til å reise til Norge for å ta eksamen? Sjømannskirken i Paris er godkjent som eksamenslokale. Ta kontakt med oss og institusjonen du skal avlegge eksamen på for å få vite mer om dette.

Samtale
Livet som ung eller student i Paris kan være utfordrende. Det er mulighet for å ta en prat eller ha en veiledningssamtale for studenter med prest eller diakonal medarbeider. Vi har taushetsplikt. Ta kontakt med oss. Vi tar gjerne en telefon, møter deg på kirken eller inne i Paris.

I tillegg...

Du kan låne en norsk bok med deg hjem, eller kjøpe norske varer som melkesjokolade, fiskeboller, brunost, makrell i tomat og mye mer i butikken vår. Vi har studentrabatt! Ikke minst har vi tacofredag en gang i måneden, og gudstjeneste en søndag i måneden. Det er også mulighet for å komme innom for en kaffe eller vaffel i hagen dersom du trenger en pause fra storbyen. Bare ta kontakt.

Ny i Paris?

Våre venner i Frederikskirken, den danske kirken i Paris, har samlet mange gode tips om Paris fra andre unge og studenter. Les dem her!

Andre tips til startpunkt for å finne seg et nettverk i Paris

ANSA Paris - møt andre norske studenter og unge i Paris

ANSA Paris arrangerer sammenkomster og andre hendelser for norske studenter i Paris.

Ung i Paris- møt andre skandinaver i Paris

Svenska kyrkan i Parishar treff for unge noen søndager i måneden. Det kan være utflukter i Paris, eller prat og "fika" i kirkens koselige kafé eller gårdsrom. Kirken har også kor for unge som øver sammen på tirsdager.

Frederikskirken, den danske kirken i Parishar treff for unge hver tirsdag. Programmet varierer mellom foredrag, film, språkkafé, spisning eller andre hyggelige aktiviteter. Hver gang kan du kjøpe kaffe/te og hjemmelaget kake til 2€. Kirken har også kor som øver sammen på torsdager.

ESN Paris- Erasmus Student Network

ESN Paris arrangerer utflukter, museumsbesøk, språkkafé og massevis av andre aktiviteter der du kan oppdage Paris og Frankrike samtidig som du kommer i kontakt med andre internasjonale studenter.