Fem gode råd for hjemmelivet:- Det er ikke rart om dere nå blir mer irriterte på hverandre!

Her er Familieveiviserens tips for å unngå unødvendig irritasjon og gnisninger i en krevende korona-tid.

Som følge av koronapandemien er familien i disse dager mer eller mindre bare hjemme, avløst av en og annen lufte- eller handletur. Det er ikke rart om dere nå er mer irriterte på hverandre, forklarer daglig leder i Familieveiviseren, Torun Rundhovde Mørenskog.

- Det er en helt annerledes hverdag å skulle være sammen hele døgnet! Det er utfordrende for oss alle med så omfattende endringer som skjer. De fleste av oss trives best med faste rammer og forutsigbarhet – det har vi mindre av nå, sier Mørenskog.

Men det finnes gode tips for å unngå unødvendig irritasjon og gnisninger, mener Mørenskog.

Slik kan du være til stede for andre:


Mørenskog oppfordrer også til å løfte blikket fra eget hjem for dem som har kapasitet til det, og se hva en kan gjøre for andre.

  • Ta en telefon heller enn å sende melding. Dersom man vet at noen sitter alene er det ekstra viktig å ringe. Gi oppmerksomhet på døren til enn nabo, eller tilby deg å hjelpe med noe praktisk.
  • Vet man om barn i nabolaget som har det utfordrende hjemme vil det nå være høyst naturlig at naboer ringer og slår av en prat både med barn og voksne.
  • Vi som er så heldige å ha faste lønninger må ikke glemme at det er mange som er utsatt nå; permitterte, frilansere eller selvstendig næringsdrivende. Klarer vi å dele på noen av midlene våre som vi ikke absolutt trenger?
  • Situasjonen vi er i nå er ekstraordinær og mange kjenner redsel for morgendagen og fremtiden hva gjelder både helse og økonomi. Møt både deg selv og de andre rundt deg med dyp medfølelse og forståelse.
Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info