Her er vaffeloppskriften vi bruker her i Australia og på New Zealand.
Vi har delt oppskriften i en stor og en liten versjon. Noen ganger har man mange gjester, mens noen ganger er det bare litt kos en skal ha.
Lykke til med vafflene. De kan spises med is, brunost, syltetøy, rømme eller hva som er din favoritt.
Stor |
Liten |
9 egg | 3 egg |
1 1/2 kopp sukker | 1/2 kopp sukker |
Piskes og blandes (trenger ikke bli eggedosis) | |
6 dl Surmel (buttermilk) | 2dl surmelk (buttermilk) |
ca 2dl vann | ca 0.7dl vann |
Bland det i før du har i det tørre | |
1-1,2kg hvetemel | 300-400g hvetemel |
1ts bakepulver | 1/2ts bakepulver |
1ss vaniljesukker | 1/2ss vanilesukker |
1ts kardemomme | 1/2ts kardemomme |
6-8dl melk | 2-2.5dl melk |
250 g smør | 85g smør |
Ha i ev. mer mel eller melk om røra er for tynn eller tykk.
Har du for mye røre kan du ta dem på rene melkeflasker (plast) og ha det i fryseren til en annen gang.
-----------------------------
Glutenfri røre
Bruk samme oppskrift, erstatt hvetemel med plain glutenfritt mel.
Sjømannskirken ønsker å være enkel å komme i kontakt med – også digitalt. For å gjøre nettsidene våre brukervennlige og funksjonelle, benytter vi informasjonskapsler. De hjelper oss med å tilpasse nettsiden til dine innstillinger, samle nyttig statistikk, og dele informasjon om våre tilbud. Informasjonskapslene bidrar til å gjøre besøket ditt så godt som mulig. Detaljer
I Sjømannskirken tar vi personvernet ditt på alvor, og det er viktig for oss å være åpne og tydelige på hvordan vi behandler persondata om deg.
Informasjonskapslene bruker vi for å huske dine innstillinger på nettsiden for å gjøre opplevelsen av nettsiden så relevant som mulig. Vi bruker Google Analytics og Meta Pixel for å holde oversikt over antall besøkende og statistikk over bruk av nettsiden og for å kunne nå deg med viktige budskap gjennom annonser. Tidvis bruker vi andre analyseverktøy for å få hjelp til å forbedre nettsiden.
Valget er ditt!