Vaffeloppskrift for Sjømannskirken i Australia og New Zealand

Her er vaffeloppskriften vi bruker her i Australia og på New Zealand.

Vi har delt oppskriften i en stor og en liten versjon. Noen ganger har man mange gjester, mens noen ganger er det bare litt kos en skal ha. 

Lykke til med vafflene. De kan spises med is, brunost, syltetøy, rømme eller hva som er din favoritt.

Stor
Liten
9 egg 3 egg
1 1/2 kopp sukker 1/2 kopp sukker
Piskes og blandes (trenger ikke bli eggedosis)  
   
6 dl Surmel (buttermilk) 2dl surmelk (buttermilk)
ca 2dl vann ca 0.7dl vann
Bland det i før du har i det tørre  
   
1-1,2kg hvetemel 300-400g hvetemel
1ts bakepulver 1/2ts bakepulver
1ss vaniljesukker 1/2ss vanilesukker
1ts kardemomme 1/2ts kardemomme
6-8dl melk 2-2.5dl melk
250 g smør 85g smør

Ha i ev. mer mel eller melk om røra er for tynn eller tykk.

Har du for mye røre kan du ta dem på rene melkeflasker (plast) og ha det i fryseren til en annen gang. 

-----------------------------

Glutenfri røre

Bruk samme oppskrift, erstatt hvetemel med plain glutenfritt mel.

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info