Gi utsatte barn tryggheten tilbake

Selv om det er mor som kjenner slaget, blir barna som er vitne til vold også skadet.

Gaver fra deg og andre givere, er med på å gi tryggheten tilbake til barn og unge som opplever omsorgssvikt i utlandet.

kr
Les mer om skattefradrag i Norge her

På kontoret mitt i Spania sitter en forknytt liten jente med munnen stramt lukket og et unnvikende blikk. Ingen får holde blikket hennes for lenge og se redselen i øynene hennes. «Julie» er syv år og bor med familien sin i Spania. Leiligheten på solkysten som skulle bli familiens nye hjem, har ikke blitt et godt sted å være for den lille jenta. Ingen ler når hun tuller, eller prater når de spiser middag. Det er lenge siden det ble fortalt historier på sengen. Mamma og pappa sitter ofte på verandaen og drikker mye, snakker høyt og blir rare. Da blir hun redd.

«Julie» skulle ønske at noen kom på besøk som kunne ta vare på henne. Men, hun venter forgjeves. Her kommer ingen.

I dag er hun ekstra redd, for i går kveld skjedde det noe som ikke skulle skje. Pappa slo mamma mens alle de fire søsknene så på. De rømte til naboen, som kontaktet Sjømannskirken.

For «Julie» og familien ble det å flytte til Spania alt annet enn det de hadde drømt om. Med pandemien forsvant jobbene de hadde skaffet seg, økonomien ble dårligere og frustrasjonen og alkoholinntaket økte drastisk. Det har vært utfordrende for familien å være i et land hvor de ikke forstår språket, og hverken har nettverk eller stabil inntekt. Til slutt smalt det.

Barn som ser sine nærmeste utsette hverandre for vold blir skadet av opplevelsene, og kommer fort i alarmberedskap. For et barn setter det dype spor. De trenger å få bearbeidet det som har skjedd - så tidlig som mulig, for å komme videre etter den vonde opplevelsen.

Det er mange norske barn i utlandet som trenger rask oppfølging av Sjømannskirkens familieveiledere, men det kan vi ikke gjøre uten din hjelp!

Vi trenger din støtte slik at flere barn og unge kan få den hjelpen de så sårt trenger.

Barn har ikke selv valgt å flytte til utlandet, og når noe skjer langt hjemmefra er de ekstra sårbare. Med din støtte er du med på å gi utsatte barn tryggheten tilbake.

 

Daglig leder i Sjømannskirkens Familieveiviseren, Torun Rundhovde Mørenskog. 

Slik hjelper vi barn og unge som opplever vold i familien:

  • Akutt hjelp og bearbeiding av det som har skjedd
  • Vi følger barna over tid som trygge og gode voksne
  • Vi hjelper familien å navigere i det spanske systemet
  • Vi veileder foreldre til å mestre foreldrerollen bedre
  • Våre familieveiledere med helse- og sosialfaglig kompetanse er alltid tilgjengelige

Støtt Sjømannskirkens arbeid du også, slik at vi kan være til stede for nordmenn i utlandet som trenger omsorg og trygghet!

Støtt arbeidet vårt

kr
Les mer om skattefradrag i Norge her
Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info