Laura J. Babb

Bryllup i Sjømannskirken i London

Velkommen til bryllupsfest i en flott kirke, i en spennende by!

Det formelle 

Sjømannskirken i London foretar vigsler på kirken etter engelsk lov. Vigselen foregår på norsk (eventuelt engelsk) etter den norske kirkes ordning for vigsel. For å kunne vies i Sjømannskirken i London er det enkelte praktiske forordninger som det er viktig å merke seg. 

Engelsk registrar tilstede og nye regler etter Brexit 

Har dere visum-status, kan dere gjennomføre en registrarvielse. En registrar er en representant fra Register Office – tilsvarende byfogd. Sjømannskirken i London har ikke vigselsrett. Selv om vigselen foregår på norsk, er en registrar til stede under vielsen i kirken og hører løftet brudeparet avlegger. Etter vigselen skriver registraren ut et vigselsdokument. Les mer informasjon her: https://www.gov.uk/marriages-civil-partnerships 

Etter Brexit, som en følge av at Storbritannia gikk ut av EU, må Sjømannskirken følge nye regler som gjelder vigsel. Det har vist seg å være sværtkomplisert for par som ikke har visum-status, og som er bosatt i Norge, å gifte seg etter engelsk lov.  

Alternativet da er å vies borgerlig i Norge, og motta kirkelig velsignelse ved Sjømannskirken i London.  

Kirkelig velsignelse 

Ordningen for kirkelig velsignelse forutsetter at man er viet borgerlig. Seremonien er nesten identisk ordningen for vigsel i Den norske kirke og vil oppleves som en fullverdig vigsel. Den er et flott utgangspunkt for en minnerik bryllupsfest, enten det er mange eller ingen gjester. Sjømannskirken i London har god erfaring med denne måten å gjennomføre vigsel på. Dette krever ingen kontakt med britiske myndigheter, kun at vi ser vigselsattesten før velsignelsen.  

 
Les mer på Den norske kirkes nettsider om vielse – et godt og viktig bidrag inn i den videre planleggingen av bryllupsdagen.

Ønsker dere å fornye ekteskapsløftene? 

Skal dere jubilere, for eksempel sølv- eller gullbryllup? Da kan en seremoni hvor dere fornyer ekteskapsløftene til hverandre passe godt. Sammen med Sjømannspresten planlegger dere for en seremoni i kirken der dere kan gjenta og fornye løftene til hverandre. Dere kan lese mer om seremoni og innhold på Den norske kirkes nettsider om vigselsfornyelse. Pris for vigselsfornyelse er £400 og inkluderer lønn for prest og organist, og blomster på alteret.  

Har du spørsmål om vielse eller vigselsfornyelse? Ta kontakt med Sjømannsprest Ellen Marie Skillingstad 

Fotograf/Bilder 

For mange er det å fange øyeblikkene fra et bryllup veldig viktig. Her i London finnes det mange gode lokale fotografer som tilbyr fotografering. Vi har god erfaring med samarbeid med blant andre Marianne Wie og Babb Photo. Bildene i denne artikkelen ble tatt av Laura J. Babb i Sjømannskirken i London i juni 2018.

Foto: Laura J. Babb

Foto: Laura J. Babb

Opptreden / Musikk 

For ønsker om musikk, ta kontakt med Sjømannsprest Ellen Marie Skillingstad 

En double-decker er alltid et godt alternativ når man skal flytte mange mennesker fra kirken. Foto: Laura J. Babb

En double-decker er alltid et godt alternativ når man skal flytte mange mennesker fra kirken. Foto: Laura J. Babb

Hva koster det?

Prisen for vigsel på Sjømannskirken er £690. Dette inkluderer lønn for prest og organist, og blomster på alteret.


Hvis dere ønsker, kommer i tillegg £3 per person for kaffe/te og vafler. Dette må avtales på forhånd.

Opptreden / Musikk 

For ønsker om musikk, ta kontakt med Sjømannsprest Ellen Marie Skillingstad 

Tidspunkt for vielse:

På Sjømannskirken i London feirer vi vielser fredager og lørdager. Ta kontakt med Sjømannsprest Ellen Marien Skillingstad for å avtale dag og klokkeslett. 

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info