TemakveldBorte bra, men hjemme best! Eller er det omvendt?

ved Steinar Rishaug, prest og familieterapeut

Borte bra, men hjemme best! Eller er det omvendt?

Noen refleksjoner om det å flytte og bo utenlands som enslig, par eller familie, enten man er ung, voksen eller gammel.

Steinar RISHAUG
M. Sc. Theology / M. Sc. Family Therapy

Steinar Rishaug er pensjonert sjømannsprest og vikarierer for tiden  i New York.  I  tillegg til presteutdannelse har han en mastergrad i familieterapi. Denne tok han etter et forskningsprosjekt på 90-tallet blant nordsjøarbeidere om utfordringer og sammenheng mellom pendling og familieliv.

Steinar har arbeidet i over 35 år i ulike stillinger i Sjømannskirken. På 80-tallet bodde han med familien i Frankrike i til sammen 9 år. Etter å ha jobbet som  stipendiat og familieterapeut ved Modum Bad i Buskerud i 3 år, ble han så tilsatt som nordsjøprest ved norske oljeinstallasjoner.  Her jobbet han i 11 år. I noen år reiste han deretter verden rundt til ulike sjømannskirker, og i samarbeid med disse arrangerte kurs og seminar for norske studenter og bedrifter om utfordringer i det å flytte ut og bo utenlands. De siste 9 årene før han ble pensjonist i 2021 var han ambulerende sjømannsprest/ familieterapeut i Asia Øst, og besøkte norske miljøer i bl.a. Japan, Sør-Korea, Kina, Taiwan, Sri Lanka og India.

Steinar er gift med Anne og har tre voksne barn og seks barnebarn. En sønn med familie bor i New York.

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info