Reisetips - La Gomera

Har du tenkt deg en tur til Tenerifes naboøy La Gomera? Vi tok turen i mai måned og her er noen av våre opplevelser og tips

La Gomera er en frodig og vakker øy som har mye å tilby. Øya passer  godt for de som er glad i vakker natur, som liker å gå tur i fjell og skog. Fred. Olsen- ferja fraktet oss trygt over havet på morgenen. Vi kom frem kl. 10, og returnerte to dager etter på ettermiddag. På tre dager fikk vi god tid til å utforske den eventyrlige øya.

Overnatting

Det finnes mange overnattingssteder på Øya, både i byene og på landet, i fjell og nær nasjonalparken. Vi overnattet på et hyggelig lite overnattingsted med 6 leiligheter,Las Casas del Chorro. Hotellet var en nedlagt gård, finka som de sier på Kanariøyene. Det en frodig og fredelig plass, grenset til nasjonalparken.

Dette overnattingsstedet lå i nærheten av Fred Olsens utsiktpunkt Mirador del Abrante, som også er verdt et besøk.

Fred Olsen har et stor hotelkompleks på vestsiden av øya, Hotel Jardin Tecina. Det er en fin kjøretur, å kjøre ned mot Play de Santiago fra Jerdune, og tilbake den andre veien mot Igualero. Vi hadde en god lunsj på restauranten som lå nede ved stranden, Beach Club Laurel, og fikk servering av en norsk kelner! Nydelig og god mat, laget av blant annet grønnsaker fra egen økologisk gård. 

Hippiebyen, som Valle Gran Ray kalles, er en hyggelig liten by. Det er mange overnattingsplasser også her. 

Du kan finne flotte overnattingssteder på AirBnb. Leiligheter til utlån i området ovenfor Valle Gran Ray, så både rene og fine ut- mange med flott utsikt.

TURER
Vi anbefaler å leie en bil, eller ta med bil fra Tenerife. Øya er ikke stor, så du kommer fint rundt øye på en dag. En dag er likevel for kort tid til å få med seg mest mulig av den vakre og flotte naturen. 

Våre favoritter:

Gåtur langs fjellsiden ved Arure (i fjellene overfor Valle gran Rey). På avstand ser det ut som om det er en steinbro mellom fjellene, og dere parkerer rett ved broen og går gjennom den. På andre siden blir du belønnet med en fantastisk utsikt over stupbratte fjell. Det er mulig å gå både lange og korte turer i disse fjellene, også ned mot dalen Taguluche. 

La Gomeras høyeste fjell heter Garajonay. En spasertur rundt fjellet er å anbefale. Etter den alvorlige brannen på øya i har det vokst frem en rik flora med markblomster. Fugler og bier trivdes godt i området - en svært vakker tur. Det er en behagelig tur med liten stigning, og passer for de fleste som liker å gå. 

Nasjonalparken byr på både lange og korte turer i eventyrlig urskog med mosekledde trær. 

Ved enden av nasjonalparken, før nedstigningen mot San Sebastian de la Gomera, og før avkjøring mot Hermigua, er det er flott utsiktspunkt. Parker bilen, og gå stien langs veiens venstre side når du går mot øst. Stien går over en gangbru og fortsetter et lite stykke til. Teide og Tenerife ligger i front og kan ses på fine, klare dager. 

Spektakulær kjøretur nord på øya

Området rundt Arguamul var i mange år avsondret fra resten av øya og har en spennende historie. Vi kunne lese på informasjonstavlene at landsbyen i sin tid hadde eget myntsystem. På en svingete "Flåklypaveg" er det mulig å komme seg frem til dette vakre stedet i nord av La Gomera. Vi anbefaler å ta turen litt tidligere på dagen, og beregne noe god tid. Ta gjerne med niste da det ikke så ut til å være særlig med restauranter på stedet. Vi tok turen sent på dagen, og fikk en nydelig solnedgang med oss før vi måtte snu og komme oss tilbake før mørket kom. På kartet ser det ut som om det er mulig å kjøre rundt, om Tazo Caserio, men det anbefaler vi ikke, om du da ikke har en sterk og stor bil.

Vulkanske fjell. På veg mot Agulu, rett før Las Rosas (nord på øya og ikke langt fra hotellet vi bodde på), stoppet vi langs veien og tok en spasertur langs eggen på et av de vulkanske fjellene med utsikt mot sjøen. Landskapet var kledd i spennende røde, varme farger og utsikten var spektakulær. 

"Sjørøverslott"

Litt tilfeldig fant vi dette falleferdige sjørøverslottet ved kysten utenfor landsbyen Vallehermosa, ved Playa del Vallehermosa. Vi ble fortalt at ingen ville lengre støtte prosjektet på dette værutsatte stedet, og stedet fortsetter å forfalle. 

En timens spasertur langs ravine i El Guro.

Elveleie ligger på høyre side av veien på veg mot Valle Gran Rey. Dette var en noe annerledes tur enn de vi er vant til på Tenerife. Turen går i en kløft med fjellsiden, bambus og andre trær som skygge og ender i en oase hvor man kan nyte lyden av en liten sildrende foss. 

Underveis var det til og med mulig å få kjøpt hjemmelagde supersunne energiboller og kald drikke.

Hovedstaden

San Sebastian de La Gomera er en sjarmerende by med flere gode spisesteder. Det er også mulig å overnatte her. Vi var heldige og fant et fantastisk spisested som vi gjerne anbefaler videre,La Salamandra

Da gjenstår det bare å ønske dere en innholdsrik og flott tur. 

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info