Barn som har det vondt, har ingen tid å miste

Mange norske barn i Spania trenger oppfølging av Sjømannskirkens familieveiledere. Med din hjelp kan vi gi dem en bedre hverdag.

Støtt Sjømannskirkens arbeid du også, slik at vi kan være til stede for nordmenn i utlandet som trenger omsorg og trygghet!

Støtt arbeidet vårt

kr
Les mer om skattefradrag i Norge her

Noen foreldre har nok med seg selv. De klarer ikke å følge opp barna i hverdagen og ta vare på dem. I utlandet blir dette ekstra vanskelig og belastende for barnet - langt borte fra nærmiljø, annen familie og et norsk sikkerhetsnett.

Å flytte til utlandet ble et mareritt

En av dem er Kristian. Nok en gang sitter han alene på rommet i Spania og stirrer ut vinduet. Han lurer på om han skal lage seg en skive, for det blir visst ikke middag i dag heller. Det er helt stille, ingen som ber han henge opp jakken eller forteller om planene for ettermiddagen, ingen som roper at «Nå er det mat!». Ingen smilende fjes som plutselig stikker hodet inn og sier «Hei, gutten min! Har du hatt en fin dag?»

Sjømannskirken er avhengige av bidrag fra deg for å kunne gi barn den oppfølgingen de så sårt trenger! Vipps et valgfritt beløp til 64811 eller gi ditt bidrag i skjema. 

Kristian er mye overlatt til seg selv uten familie rundt seg. Det er bare han og moren. Hun er alvorlig syk og klarer ikke ta del i hverdagen. Moren håpet så inderlig at å flytte til Spania skulle bli en ny start, langt borte fra det vanskelige livet med kronisk sykdom og brutte relasjoner i Norge, men kroppen var utslitt etter et slitsomt liv. Hun er ofte innlagt på sykehus, og er hun hjemme orker hun ingen ting.

Behovet er stort. Du kan hjelpe!

Vi møter Kristian jevnlig og følger ham og moren opp som faglig kompetente samtalepartnere og veiledere. Vi gir ham et kjærkomment avbrekk i en isolert og ensom hverdag ved å ta ham med på aktiviteter med andre barn.

Kristian får hjelp, men det er andre barn som har et like stort behov for oppfølging. Det klarer vi ikke uten hjelp fra deg og andre støttespillere. Gi en gave i dag! Sammen kan vi bidra til at norske barn i utlandet får en bedre hverdag.

Sammen med de norske skolene og spanske myndigheter

Barn og unge er en hjertesak for oss i Sjømannskirken. Derfor har vi en egen helse- og sosialfaglig avdeling i Spania med familieveiledere. I tett dialog med de norske skolene og spanske myndigheter ivaretar vi norske barn og deres familier i vanskelige livssituasjoner.

Les mer om Familieveiviserens arbeid her.

Disse barna trenger trygghet og lyspunkter i en særdeles vanskelig hverdag. Gi et bidrag i dag – og gi sårbare barn en bedre morgendag.

Slik hjelper vi barn og unge som opplever omsorgssvikt i utlandet:

  • Akutt hjelp og bearbeiding av vonde opplevelser
  • Vi følger barna over tid som trygge og gode voksne
  • Vi hjelper familien å navigere i det spanske systemet
  • Vi veileder foreldre til å mestre foreldrerollen bedre
  • Våre familieveiledere med helse- og sosialfaglig kompetanse er alltid tilgjengelige
Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info