Barn som har det vondt, har ingen tid å miste

Mange norske barn i Spania trenger oppfølging av Sjømannskirkens familieveiledere. Med din hjelp kan vi gi dem en bedre hverdag.

Støtt Sjømannskirkens arbeid du også, slik at vi kan være til stede for nordmenn i utlandet som trenger omsorg og trygghet!

Støtt arbeidet vårt

kr
Les mer om skattefradrag i Norge her

Noen foreldre har nok med seg selv. De klarer ikke å følge opp barna i hverdagen og ta vare på dem. I utlandet blir dette ekstra vanskelig og belastende for barnet - langt borte fra nærmiljø, annen familie og et norsk sikkerhetsnett.

 

Å flytte til utlandet ble et mareritt

En av dem er Kristian. Skoledagen hans er over, men han tør ikke gå hjem til leiligheten der moren er. Kristian prøver å gjemme seg for de andre barna, men blir bare stående rett opp og ned og stirre på alle barna som blir hentet av foreldrene sine. Han er sulten. Matboksen var tom i dag også. Armene svir, mamma har glemt solkrem igjen. Kristian tar på seg hettejakken som er altfor stor. I den leker han at ingen kan se ham. Stemmene til alle foreldrene høres godt. De er glade for å se barna sine etter en lang skoledag. Kristian drømmer om at det er hans mamma som smiler mot ham i skolegården. 

Bildører smeller igjen og drukner i summingen av latter og travle familier på vei til trening, kamp, besøk, eller kanskje bare hjem for å spise middag. Tenk å ha noen å spise middag med, noen som venter hjemme, noen som bryr seg. Kristian gruer seg til å gå hjem. Han kan like gjerne være usynlig. Savnet etter å høre til et sted kjennes i magen. Det gjør vondt!

Inne i den store hetten er det ingen som ser tårene som renner nedover kinnene. 

Kristian er mye overlatt til seg selv uten familie rundt seg. Det er bare han og moren. Hun er alvorlig syk og klarer ikke ta del i hverdagen. Moren håpet så inderlig at å flytte til Spania skulle bli en ny start, langt borte fra det vanskelige livet med kronisk sykdom og brutte relasjoner i Norge, men kroppen var utslitt etter et vanskelig liv. Hun er ofte innlagt på sykehus, og er hun hjemme orker hun ingen ting.

 

Behovet er stort. Du kan hjelpe!

Vi møter Kristian jevnlig og følger ham og moren opp som faglig kompetente samtalepartnere og veiledere. Vi gir ham et kjærkomment avbrekk i en isolert og ensom hverdag ved å ta ham med på aktiviteter med andre barn.

Kristian får hjelp, men det er andre barn som har et like stort behov for oppfølging. Det klarer vi ikke uten hjelp fra deg og andre støttespillere. Gi en gave i dag! Sammen kan vi bidra til at norske barn i utlandet får en bedre hverdag.

 

Sammen med de norske skolene og spanske myndigheter

Barn og unge er en hjertesak for oss i Sjømannskirken. Derfor har vi en egen helse- og sosialfaglig avdeling i Spania med familieveiledere. I dialog med de norske skolene og spanske myndigheter, ivaretar vi norske barn og deres familier i vanskelige livssituasjoner.

Les mer om Familieveiviserens arbeid her.

Disse barna trenger trygghet og lyspunkter i en særdeles vanskelig hverdag. Gi et bidrag i dag – og gi sårbare barn en bedre morgendag.

Slik hjelper vi barn og unge som opplever omsorgssvikt i utlandet:

  • Akutt hjelp og bearbeiding av vonde opplevelser
  • Vi følger barna over tid som trygge og gode voksne
  • Vi hjelper familien å navigere i det spanske systemet
  • Vi veileder foreldre til å mestre foreldrerollen bedre
  • Våre familieveiledere med helse- og sosialfaglig kompetanse er alltid tilgjengelige
Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info