Tenn lys for en som sliter

Når du støtter vårt arbeid kan vi være til stede og gi håp og verdighet. Din støtte tenner lys i menneskers liv.

Gaver fra deg og andre givere gir håp og verdighet til mange nordmenn i utlandet som sliter med ensomhet, er syke eller har et vanskelig liv.

kr
Les mer om skattefradrag i Norge her

 

Julen er for mange en gledens høytid. For andre er julen en tid der et vanskelig liv og savn etter fellesskap føles ekstra tungt. Når julen nærmer seg går tankene mine til dem jeg har møtt gjennom året som sliter tungt hver eneste dag. Mennesker som har endt opp helt alene ute i verden med store utfordringer i livet.

Dere må hjelpe meg å finne datteren min!

En av dem er Siri. Hun slet med rus hjemme i Norge, men var rusfri da hun flyttet til Tyrkia for å starte et nytt liv. Da pandemien kom ble livet veldig vanskelig igjen. Venner reiste hjem, det sosiale nettverket forsvant og forholdet til kjæresten tok slutt. Hun var helt alene. Uten andre rundt seg ble hun kjent med et miljø som ruset seg, og rusen tok igjen kontroll over livet hennes. Siri var igjen uten håp og lyspunkt i livet.

Jeg fikk en telefon fra en svært bekymret mor hjemme i Norge. – Dere må hjelpe meg å finne datteren min! Jeg har ingen andre å spørre, sa den fortvilte moren. Hun fortalte at Siri brukte alle pengene sine på rusmidler. Flere ganger måtte hun gå langt over sine grenser for å skaffe penger.

 

Siri fikk tillit til oss og skjønte at vi ønsket å hjelpe

Siri hadde aldri hatt kontakt med Sjømannskirken før og var både skeptisk og motvillig da vi fant henne. Men over tid, gjennom utallige samtaler over kaffe og vafler, fikk hun tillit til oss og forstod at vi ønsket å hjelpe. Vi ble hennes fortrolige samtalepartnere og hadde regelmessig kontakt med moren i Norge.

Endelig en dag tok hun valget om å dra hjem til Norge. Vi hjalp henne med reiseplanleggingen og annen nødvendig dokumentasjon. Nå vet jeg at Siri er trygt tilbake i Norge og er i gang med rusbehandling. Hun har en svært tøff tid foran seg, men hun er hos mennesker som vil henne godt.

 

Flere trenger hjelp langt hjemmefra 

Når julen ringer inn i år, vil jeg tenne et lys for Siri. Jeg ønsker henne så inderlig en fredfull jul, og jeg er takknemlig for at vi har kunnet hjelpe henne da livet var som mørkest. Siri fikk hjelpen hun trengte for å vende hjem til en ny start, men det er flere som henne! Det er takket være våre gode støttespillere at vi kan være til stede ute i verden og hjelpe dem som går gjennom en krevende periode i livet.

 

Fortalt av Eva Helland Takvam, Daglig leder i Sjømannskirken i Alanya, Tyrkia.

Mennesker sliter med sine livsutfordringer, og pandemien forsterker det vanskelige og sårbare.

Siri fikk hjelpen hun trengte for å vende hjem til en ny start, men det er flere som henne!

Akkurat nå kan du gi din støtte til et menneske som er ensom, er syk eller har et vanskelig liv. Med din gave kan Sjømannskirken være til stede å gi håp og verdighet til mennesker som er i en sårbar livssituasjon.

Du som gir en gave, gjør en forskjell i menneskers liv.

 

Støtt Sjømannskirkens arbeid du også, slik at vi kan være til stede for nordmenn i utlandet som trenger omsorg og trygghet!

Støtt arbeidet vårt

kr
Les mer om skattefradrag i Norge her
Personvernerklæring Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Ok», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info