Fotograf: Jeremy Wong

Bryllup

Velkommen til å feire bryllup i Berlin!

Sjømannskirken i Berlin har vigselsrett for par som har søkt om og fått innvilget norsk prøvingsattest. Personer med tysk statsborgerskap har vi ikke vigselsrett for. Vi kan derimot bistå med forbønn og kirkelig velsignelse av et allerede inngått ekteskap. Her er mer informasjon om dette. 

Praktisk

Ordning av papirer i forkant av vigsel gjøres på folkeregistret der du bor. Her kan du lese mer om prøvingsattest, nødvendig informasjon og papirer til utfylling. Dersom en av dere ikke er norsk statsborger, se her. Husk at folkeregisteret har en behandlingstid på  2-3 uker (5-6 ved ekteskap med utenlandsk statsborger) og at prøvingsattesten kun er gyldig i fire måneder etter utstedelse. Når dere fyller ut papirene kan dere krysse av for om prøvingsattesten skal sendes direkte til Sjømannskirken i Berlin eller til dere. Dersom dere velger å sende dette til Sjømannskirken er det viktig at dere gir beskjed om dette til oss, slik at vi kan etterlyse den om den ikke kommer fram. 

Ta kontakt med oss for å avtale dato og tidspunkt for vielsen. Vigselssamtalen kan gjøres digitalt på forhånd eller minimum 1 dag før vielsen. I vigselssamtalen får dere mulighet til å fortelle litt om dere selv, deres ønsker for vielsen og dere får annen praktisk informasjon. 

Om sermonien

Her er informasjon om gangen i vigsels-seremonien. Liturgien har noen ulike valgmuligheter. Disse blir dere enige om sammen med presten. Vigselsliturgien finner dere her. For forslag til skriftlesninger (punkt 4 i liturgien), se her.

Dersom dere har noen med dere som kan tenkte seg å være med å lese tekster eller som på andre måter ønsker å bidra under seremonien er de velkommen til det.

Etter vigselen serverer vi alkoholfri sekt til brudefølget. Ved større vielser kan dere selv ta med drikke som serveres til øvrig bryllupsgjester. 

Musikk

Dere velger inngangs- og utgangsmusikk og tre salmer. Den ene salmen kan byttes ut med et valgfritt musikkstykke/soloinnslag. Her kan du høre forslag til inn- og utgangsmusikk. Her finner du forslag til salmer som kan brukes i vielsen.

Trenger du bryllupsfotografering?

Her er forslag til norske fotografer i Berlin:

Kjartan Manvelyan: kjartan.manvelyan@gmail.com

Jan Tore Eriksen: www.jantoreeriksen.com

Eli Kristine Bentzen: https://www.elkfoto.no. Instagram: elk_foto 

Blomster

Vi anbefaler blomsterbutikken "Magnolia: Blumen & boutique"i Kreuzberg eller dere kan bestille blomster hos den lokale blomsterhandleren i nærheten av kirken (Großbeerenstraße 27) når dere kommer. Alteret vil være pyntet med blomster vil vielsen. Dersom dere ønsker noen spesielle blomster til alteret må dere stå for dette selv.  

Hva koster det?

For seremonien i Berlin betaler dere 660 euro inkludert pianist eller organist. 

Beløpet betales inn på kirkens tyske bankkonto når avtalen om vigselen har funnet sted: Norwegische Kirche in Berlin. (Sjømannskirken) e.V.

Commerzbank

IBAN: DE76 1008 0000 0563 2493 00

BIC: DRESDEFF100

Skulle brudeparet avlyse vigselen blir halvparten tilbakebetalt. Dette må gjøres minimum 1 måned i forveien.

Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken!

Bryllup i New York, USA

Spørsmål og svar om bryllup

Kan vi gifte oss utendørs? Må begge være norske statsborgere? Finn svar på dine spørsmål her.

Bryllup København006

Bryllupsmarsjer

Hør opptak av 30 brudemarsjer som kan være aktuelle i bryllupet deres.

Bryllup i utlandet

Bryllup i utlandet

Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken!

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info