Tyskland Sjømannskirken i Berlin

Onsdag 30. november kl 16-24: Julefilmmaraton
Siste onsdag i november inviterer vi til julefilmmaraton i Sjømannskirken i Berlin. Vi starter kl 16 med film for de minste, og så fortsetter vi så lenge det er folk og vi har filmer utover kvelden og natta.

Lørdag 3. - søndag 4. desember kl 12-18: NORSK JULEBASAR!
Andre helga i advent åpner vi dørene til lokalene våre i Wartenburgstr. 7 og selger norske matvarer, norsk mat, strikkevarer, sveler, gløgg og mye mer! Det blir gløgg, vakker julemusikk og garantert god stemning!

Onsdag 7. desember kl 19-23: Juleverksted for studenter og unge voksne i samarbeid med ANSA
Velkomen til ein trivelig kveld der du ikkje er åleine i all julestyret, og kanskje blir du kjent med nokre nye vener i Berlin? Ta med deg deg sjølv eller kollektivet og bli med på juleverksted i samarbeid med ANSA Berlin!

Torsdag 8. desember kl 19: Julestammtisch
Julemat og fellesskap - vi finner et bord å samles rundt og tar med julemat og godt humør

Søndag 11. desember kl 14:30-18: Familiegudstjeneste og juletrefest i München
Velkommen til den tradisjonelle norske juletrefesten og familiegudstjenesten arrangert i samarbeid mellom sjømannspresten i Berlin og foreningen "Norweger in Bayern"!

Onsdag 14. desember kl 19-20:30: Vi synger julen inn!
 Vel møtt til en julesangkveld for nordmenn i Berlin! Vi møtes i Passionskirche i Kreuzberg og synger de kjente og kjære julesangene og -salmene sammen og får litt god julestemning i adventstiden.

Fredag 16. desember kl 11-13: Walk and talk - på julemarked!
Vi avslutter et fint år med turer i Berlin med å gå på et av byens mange vakre julemarkeder.

Fredag 16. desember kl 19-22: SKUB: skandinavisk ungdomskveld med juleverksted og julefilm
Vi baker, lager julepynt og ser på julefilm sammen! For ungdom fra 13-19 år

Søndag 18. desember kl 14-18: Adventsgudstjeneste og juletrefest
3. søndag i advent inviterer vi til gudstjeneste og juletrefest på Sjømannskirken i Berlin!

Lørdag 24. desember kl 15-21: Julaften - julekveld på kirka
Har du lyst til å feire julaften i fellesskap med andre? På Sjømannskirken i Berlin kan du få klassisk norsk julemiddag og og være med på tradisjonell julegudstjeneste med de mest kjente og kjære julesalmene våre. Julegudstjeneste kl 15. Julemiddag og julekveld kl 17-21.

Gjennom våre aktiviteter og arrangement vil vi være et kirkelig, kulturelt og sosialt møtested for nordmenn som bor i Berlin eller som er på besøk.

Hva skjer i kirken?

Dette gjør vi

Julebasar 2022 Vi trenger deg! Bli frivillig på julebasaren!

Bli med som frivillig på årets største juleeventyr!

Aaron Burden Uj3y7r1bem Unsplash

Bibelsamtale og kveldsbønn

En onsdag i måneden møtes vi til bibelsamtale og kveldsbønn i Sjømannskirken i Berlins lokaler i Wartenburgstr. 7.

Lys Vaaken 16X9

KreuzKids

KreuzKids er Sjømannskirkens barneklubb og passer for barn i barneskolealder.

Raj Rana 15Vb4b Ma S Unsplash

Ung norsk i Berlin

Er du norsk ungdom eller ung voksen og bor i Berlin? Vi har arrangementer for både ungdom, studenter og unge voksne.

Utlandske Studenter

Middag for alle

En gang i måneden inviterer vi til middag for alle - en sosial kveld med lav terskel, god norsk tradisjonsmat og et kulturelt program.

Whatsapp Image 2021 09 30 At 11.29.34

Konserter og arrangementer

Sjømannskirken i Berlin ønsker å være en kulturåpen kirke og et møtested for mennesker som er interessert ulike kunst- og kulturuttrykk.

EBFL9292

Gudstjenester

Annenhver søndag gjennom året samles vi til gudstjeneste i Sjømannskirken i Berlin. Vel møtt til fellesskap, fordypning, bibel, bønn, nattverd og sang.

104229099 1164304513966939 94780864661728274 N 16X9

Vær med å sikre fremtiden til din lokale Sjømannskirke

Frivillig 16X9

Frivillighet

Bli med som frivillig medarbeider i Sjømannskirkens arbeid i Berlin!

32 Berlin Klausheymach 44 16X9

Samtaler

Ønsker du noen å snakke med? Vi er tilgjengelige for samtaler og sjelesorg, både ved et engangstilfelle eller etter fast avtale over en avgrenset periode. Tilbudet er gratis og er tilgjengelig for alle.

Daap 16X9

Dåp

Dere er hjertelig velkommen til å døpe barnet deres her i Berlin.

Wedding 16X9

Velkommen til å feire bryllup i Berlin!

Konfirmasjon

Er du konfirmant 2022/2023?
Vi vil gjerne ha kontakt med deg!

App 16X9

Hjelp og beredskap

Sjømannskirkens ansatte er til stede for å møte mennesker i vanskelige situasjoner.

Marius Kids 01 16X9

Deutschlandweiter Versand Traditionelle Strickwaren aus Norwegen

Neue Ware von Marius Kids eingetroffen!

Vis alle

Støtt vårt arbeid du også, slik at vi kan være til stede for nordmenn i utlandet som trenger omsorg og trygghet!

Støtt Berlin sitt arbeid

kr
Les mer om skattefradrag i Norge her

Ønsker du å bli medlem i Sjømannskirken i Berlin? For mer informasjon, se her.

6 egg
4 små kopper sukker
2,5 l hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
250 g smør
1 seterømme (1 Schmand)
2 l melk

• Smelt smøret.
  • Bland det tørre, tilsett det våte.
  • Stek og nyt!

Onsdag 30. november kl 16-24: Julefilmmaraton

Lørdag 3. - søndag 4. desember kl 12-18: NORSK JULEBASAR!

Torsdag 8. desember kl 19: Julestammtisch

Søndag 11. desember kl 14:30-18: Familiegudstjeneste og juletrefest i München

Onsdag 14. desember kl 19-20:30: Vi synger julen inn!

Fredag 16. desember kl 11-13: Walk and talk - på julemarked!

Vi baker, lager julepynt og ser på julefilm sammen! For ungdom fra 13-19 år

Søndag 18. desember kl 14-18: Adventsgudstjeneste og juletrefest