Bryllup i utlandet

Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken!

1. Avtal tidspunkt for vielsen

Det første dere bør gjøre, er å ta kontakt med sjømannskirken eller sjømannspresten for å avtale tidspunkt for vielse. Det er viktig å ta kontakt med den enkelte kirke så tidlig som mulig dersom dere vil ha en spesiell dato. Sjømannskirkene i Spania og i København er mest populære, så her kan det være lurt å være ute i god tid.

2. Skaff prøvingsattest

Før ekteskap kan inngås, skal det skje en prøving av om ekteskapsvilkårene er oppfylt. (se faktaboks)

3. Kontakt sjømannspresten for samtale

Når folkeregisteret finner at dere oppfyller ekteskapsvilkårene, skal dere få en attest som viser at det ikke er noe til hinder for at ekteskap inngås. Denne sendes til, fakses og tas med til sjømannspresten som skal utføre vielsen. Dere avtaler så vigselssamtale og videre detaljer med sjømannspresten og planlegger bryllupsfesten på stedet.

4. Velg to vitner

Alle må ha minst to personer som bevitner vielsen. Dersom dere ikke har med venner eller familie til sjømannskirkene, kan vi være behjelpelig med å skaffe andre vitner.

Dersom dere skal ha en kirkelig velsignelse eller forbønn for borgerlig inngått ekteskap på steder der vi ikke har sjømannskirke, må dere vanligvis selv ha med vitner.

Her kan dere gifte dere i utlandet

Her kan dere få kirkelig velsignelse