Gifte dere i Frankrike eller i kjærlighetens by?

>

Sjømannskirken i Le Vésinet, rett vest for Paris, kan være med på å gi nettopp den romantiske rammen rundt bryllupet som så mange ønsker seg. Kirken holder til i en flott gammel villa med et trivelig lite kapell, stor hage og stor terrasse med flott balustrade. Kapellet er veldig intimt. Til Sjømannskirken kan man komme i tosomhet eller med familie og venner. Når været tillater det, at brudeparet etter velsignelseshandlingen kan gå rett ut på terrassen for å motta gratulasjoner fra brudefølget og nyte en forfriskning

Bryllup annet sted i Frankrike?
Hvis dere ønsker å ha bryllup et annet sted enn i Le Vésinet, strekker vi oss langt for å få dette til. Ta kontakt for individuelle avtaler.

Praktisk om vigsel og velsignelseshandling
Kirken har ikke juridisk vigselsrett. Det er ingen kirker i Frankrike som har det. Det betyr at dere må vie dere borgerlig før dere kan komme til kirken. Det kan skje i tingretten eller på rådhus i Norge eller normalt sett ved den norske ambassaden i Paris. Ambassaden i Paris har for tiden stengt for bryllup mens lokalene er under renovering. Ved sjømannskirken kan dere så motta velsignelse og få forbønn for ekteskapet deres. Velsignelsesseremonien er nesten helt lik den bryllupsseremonien som brukes i kirken i Norge, bare med noen små detaljer i forskjell. Dette står det litt om på denne nettsiden.
Det dokumentet vi trenger fra dere er kun vigselsattest fra den borgerlige vielsen (evt. foreløpig vigselsattest).

Tidspunkt og avtale
Avtale om bryllup skjer med sjømannspresten. Vi har bryllup først og fremst på fredager kl. 13.00 og kl. 15.00. Se i kalenderen for mer informasjon.

Andre tidspunkter kan være mulig, men da må de avtales spesielt. Fra siste uke i juni og til siste uke i august er kirka stengt og ubetjent.

Første henvendelse kan gjerne gjøres pr. E-post til Sjømannsprest Magnus Ingvaldsen mhi@sjomannskirken.no eller paris@sjomannskirken.no

Samtale
Alle som vil ha en bryllupsseremoni må ha en samtale med presten på forhånd. Der snakker vi om det praktiske og om hva handlingen innebærer. Det er også kjekt for presten å bli litt kjent med dere før vi skal gjøre noe så viktig sammen. Samtalen avtales direkte med sjømannspresten og foregår som regel på Skype. Samtalen holdes senest dagen før.

Hvordan forgår velsignelsen?
Ordningen er ganske likt det som skjer i en vanlig, fullstendig kirkelig vielse. Det går etter en fast ordning, men det finnes mange alternative valgmuligheter innenfor ordningen, se her. Da får dere opp hele ritualet.

Dere må også velge mellom en del bibeltekster som skal leses under seremonien. Noen av valgene finner dere på side 11 i dette dokumentet her.

Her finner dere flere forslag til salmer. Det er menighetene i Orkdal som har laget denne forslagslista. Orkdalsmenighetene har også mye annen nyttig informasjon.

Pris for vigsel er 6500kr, derav 2000 kr i depositum ved inngåelse av avtale.
Det er mye som er inkludert i Paris:
 * Velsignelseshandlingen med bruken av kirkerommet.
 * Blomster på alteret
 * En forfriskning og kanapeer for opptil 5 personer (er man flere er det kr. 90,- pr. ekstra person). Alternativt: Kaffe og vafler for opptil 5 personer (er man flere er det kr. 60,- pr. ekstra person). Om været tillater det, er vi på den store terrassen.

Valgfrie tillegg:
 * Bryllup ute i hagen eller på vår flotte terrasse? 5000kr. Se bilder på Instagram/hjemmeside @sjomannskirkenparis
 * Pianist Magnhild F. Brøske grunnpris: 2000kr. Prisen kan variere ut i fra hvor mye og hvilken musikk som er ønsket. Magnhild har også et nettverk med andre musikere. Hun kan kontaktes direkte på epost: bmag80@gmail.com

Ekstra bevertning:
 Ta kontakt for prisliste på forfriskninger og annet.

Når det er klart hvor mange dere blir, kan det eventuelle beløpet for ekstra personer betales samtidig med grunnavgiften.

Mulighet for levende musikk
Vår «huspianist», Magnhild Frydenlund Brøske, (som vi bruker til bl.a. gudstjenester) kan dere selv kontakte hvis dere ønsker levende musikk.
Mange synes det blir med CD til brudemarsjene og at vi synger salmer uten akkompagnement, mens andre vil gjerne ha med piano. Hennes mailadresse er: bmag80@gmail.com. Kostnaden avgjøres av hvor mye og hvor spesiell musikk det er snakk om. Avtale gjøres direkte med henne. Hun har også et visst nettverk når det gjelder andre musikere (særlig kammermusikk).

Bryllupsfotograf i Paris
Norsk fotograf, Tonje Thoresen
www.totte-imagery.com
På bloggen hennes finner dere gode tips og råd https://totte-imagery.com/blog/

Norsk fotograf og bryllupsplanlegger, Sandie Carol Dougnac

Norsktalende fransk fotograf, Dominique Gautier

Bryllupsplanlegger Cecilie Madland Lyngnes

Fotograf Magdalena Martin Photography

Bryllup andre steder i Frankrike
Vi kan også gjerne forrette velsignelseshandling andre steder enn på Sjømannskirken. Brudeparet må selv gjøre avtale om tidspunkt og leie av lokalitet/kirke. Pass på at dere har dialog med oss underveis så dere vet vi er tilgjengelige.

Kostnader andre steder i Paris/Frankrike:
Grunnpris nær Paris: 10.000kr + 500 i reise/kost
Grunnpris Frankrike for øvrig: 11.000kr + normalt sett 4000 i reise/kost (ved lange avstander og store ekstra kostnader vil dette komme i tillegg)
Grunnpris m overnatting: 15.000kr + normalt sett 4000 i reise/kost (ved lange avstander og store ekstra kostnader vil dette komme i tillegg)
Depositum: 4000kr

Flere spørsmål? Ta kontakt med oss:
paris@sjomannskirken.no
Hjertelig velkommen til Sjømannskirken - Norsk kirke i Paris