17. mai-feiring i Albir: Det blir 17. mai-feiringer utenom det vanlige verden over også i år, men ved flere sjømannskirker gleder en seg over å kunne invitere til fysisk feiring, blant dem Sjømannskirken i Albir. Her fra fjorårets feiring.Sjømannskirken i Albir

Slik blir årets 17. mai-feiringer!

Vi inviterer til 17. mai-feiringer verden over, både fysiske samlinger med påmelding i forkant og digitale sendinger og aktiviteter. Her er hele oversikten.

Som i fjor blir 17. mai-feiringen ved sjømannskirkene verden over preget av koronapandemien, men det vil fortsatt bli ulike former for 17. mai-feiring flere steder, både fysisk med påmelding i forkant og digitalt.

Saken oppdateres fortløpende frem mot 17. mai. For siste nytt eller eventuelle endringer, så hver enkelt kirkes hjemmeside eller Facebook-side.

 

Sjømannskirken i Aberdeen inviterer til digital feiring via egen Facebook-gruppe der familier ogenkeltpersoner i Aberdeen og omegn melder seg inn. Hver enkelt kan også sender filmer og bilder til siden der de har kåringer i løpet av dagen. Staben drar også på hjemmebesøk og arrangerer et lite 17. mai-tog i nærmiljøet med så mange som restriksjonene tillater. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Alanya har dessverre ikke anledning til å invitere til noen form for 17.mai-feiring.

Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa inviterer til brunsj og festgudstjeneste. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken på Ayia Napa

Sjømannskirken i Belgia inviterer til 17. mai-løp i Waterloo. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Berlin inviterer til 17. mai-feiring dagen før dagen, på 16. mai med gudstjenester og hjemme-rebus. På 17. mai blir det digitalt tilrettelagt feiring med flaggheising, hilsener og mer i samarbeid med Sjømannskirken i Hamburg. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i på Costa del Sol inviterer til kafé, musikkinnslag, hilsener og aktiviteter for barna. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Dubai har ikke mulighet til å invitere til 17. mai arrangement. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken på Gran Canaria inviterer til festgudstjeneste, kafe og aktiviterer. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Hamburg feirer de 17. mai-gudstjeneste dagen før dagen, 16. mai. Gudstjenesten er også tilgjengelig digitalt. På 17. mai blir det digitalt program i samarbeid med Sjømannskirken i Berlin med flaggheising, hilsener og mer. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Houston inviterer til 17. mai-feiring dagen før dagen, på 16. mai, med gudstjeneste hvor generalkonsulen deltar, kafé og aktiviteter. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i København inviterer til digital flaggheising og kransenedleggelse, festgudstjeneste i Vor Frelsers kirke, aktiviterer på Sjømannskirkens uteområde og festaften på Sjømannskirken. Alle arrangementene har påmelding. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken på Lanzarote inviterer til feiring på terassen med smørbrød, kaker og kaffe. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

 

Les mer: 17. mai utenom det vanlige

 

Sjømannskirken i London

Sjømannskirken i Los Angeles inviterer til feiring med taler og musikk, servering og kafé. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken på Mallorca inviterer til grilling, kaffe og is i to bolker. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Miami inviterer til 17. mai-feiring lørdag 15. mai med gudstjeneste, taler og tog, leker for barna, kiosk, raffle og kunstutstilling. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i New York inviterer til frokost med flaggheising, ord for dagen på takterrassen, servering og åpen butikk. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Paris inviterer til digital festsending med hilsener, musikk, lek og moro, med blant annet hilsen fra Norges ambassadør til OECD og UNESCO, og innslag fra kokken på den norske ambassaden i Paris. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Pattaya har ikke mulighet til å invitere til 17. mai arrangement.

Sjømannskirken i Rio de Janeiro inviterer til hagefest. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Rotterdam inviterer til digital feiring med flaggheising, nasjonalsang og taler fra ANSA og Ambassadør Bård Ivar Svendsen. Dersom regelverket tillater det vil det bli salg av mat fra hagen utover dagen. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i San Francisco inviterer til 17. mai-lotteri via sin Facebook-side. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Singapore inviterer til samling på kirka dagen før dagen, den 16. mai, med sang og hilsener. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Stockholm inviterer til festgudstjeneste samt digital feiring med taler, nasjonalsang og kulturinnslag i samarbeid med ambassaden, Den Svenska kyrkan og Det Norske Samfund. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Sveits blir det feiring 16. mai med parkdag for familier med 17.mai-poster. På 17. mai blir det servering utenfor kirken med kaffe, vafler og bløtkake i to omganger. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken på Tenerife inviterer til kafe. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

Sjømannskirken i Torrevieja inviterer til 17. mai-frokost med flaggheising og ord for dagen, og siden familiearrangementet. En kan også bestille lunsj-tallerken som kan hentes i kirken. Les mer på Facebook eller på hjemmesiden.

 

Vi oppfordrer som sagt til å sjekke den enkelte sjømannskirkes Facebook-side eller hjemmeside for eventuell oppdatert informasjon eller endringer.

Vi ønsker alle en riktig fin 17. mai, der du er!

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info